Stranden in Antalya

Antalya kent enkele mooie, lange zandstranden met veel faciliteiten en fraaie, afgelegen baaitjes.

Konyaalti Strand

Bron: Bozaltan, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het Konyaalti strand is circa 3 km lang en ligt ten westen van Antalya. U kunt het vanuit de stad makkelijk bereiken per tram. Het is een kiezelstrand met veel faciliteiten. Deze zijn voor het grootste gedeelte ondergebracht in het Beachpark. Hier vindt u talloze restaurants en bars voor de nodige verfrissingen en een maaltijd. Het aanbod is enorm en zeer divers. In het Beachpark worden tegen betaling allerlei watersportfaciliteiten aangeboden. Natuurlijk vindt u op het strand ligstoelen en parasols, zodat u comfortabel van de zon kunt genieten. Het Konyaalti strand is populair onder jongeren en de plaatselijke bevolking komt ook graag naar dit strand.

Lara Strand

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Lara strand ligt ongeveer 10 km ten oosten van het centrum van Antalya. Dit is een zeer lang (11km) zandstrand, dat minder druk bezocht wordt dan het Konyaalti strand. Achter het Lara strand bevinden zich met name (luxe) hotels, die ligbedden en parasols op het strand aanbieden. In veel gevallen zijn deze voorzieningen alleen beschikbaar voor hotelgasten. Andere stukken zijn echter openbaar en hier vindt u voorzieningen voor iedereen. Het gedeelte dat Lara Halk Plaji heet wordt gerund door de stad zelf. Wanneer het u hier niet bevalt kunt u richting het oosten lopen. Hier bieden verschillende uitbaters hun diensten (parasolverhuur, bar/restaurant) aan en het is aan u te bepalen op welk stuk u een ligstoel wilt huren. Wilt u geen ligstoel of parasol huren, dan kunt u op dit lange strand zeker een plek vinden waar u uw handdoek in het zand kunt leggen!

Adrasan

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Circa 45 km ten zuiden van Kemer ligt het Adrasan strand. Dit circa 2 km lange zandstrand is in een mooie, afgeschermde baai gelegen. Het wordt omgeven door een prachtig landschap van groene heuvels. In Adrasan kunt u ligstoelen en parasols huren en op het strand worden enkele watersportfaciliteiten aangeboden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Baaien ten zuiden van Kemer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Direct ten zuiden van Kemer liggen enkele kleine baaien met grove kiezelstranden. U gaat hier niet heen voor uitgebreide faciliteiten, want die zult u niet vinden. U bezoekt de baaien om te genieten van rust, stilte en prachtige natuur.

Çiralı

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij het kleine dorp Çiralı, dat circa 30 km ten zuiden van Kemer ligt, vindt u een prachtig ongerept kiezel/zandstrand, waarvan een gedeelte beschermd is, omdat dit de broedplaats is van de Caretta Caretta of onechte Karet schildpad. Op het strand zult u weinig voorzieningen vinden, maar wel prachtige natuur en rust. Nabij het strand ligt de antieke stad Olympos en het eeuwige vuur van Chimaera.