Evenementen in Antalya

Net als in andere islamitische landen worden ook in Turkije diverse islamitische feestdagen gevierd. Ook kent Antalya een aantal culturele festivals.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Net als in andere islamitische landen worden ook in Turkije diverse islamitische feestdagen gevierd. Deze feestdagen vallen elk jaar anders, omdat ze afhankelijk zijn van de maankalender. Hoewel de Ramadan, de vastenmaand, geen feest genoemd kan worden, is het wel een zeer belangrijk onderdeel van het islamitisch jaar. Tijdens de Ramadan, de vastenmaand, mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken, roken of seks hebben. Dit betekent dat, behalve in de grote toeristenplaatsen, overdag vele bars en restaurants gesloten zijn en ze pas na zonsondergang openen. Als u overdag in de toeristische badplaatsen aanschuift in een restaurant dan is enige discretie gepast. De Ramadan wordt afgesloten met een groot feest, het Şeker Bayramı, het Suikerfeest. Het feest duurt drie dagen lang en staat in het teken van veel en lekker eten. Het belangrijkste islamitische feest, Kurban Bayramı, het Offerfeest, vindt twee maanden en tien dagen na het Suikerfeest plaats. Tijdens dit feest herdenken moslims het offer van Abraham. De gewoonte is om tijdens dit feest zelf ook een offer te brengen in de vorm van een schenking aan de armen. Families slachten met het Offerfeest een dier, dat gegeten wordt tijdens een feestelijke maaltijd. Tijdens het Offerfeest zult u merken dat vele openbare gelegenheden gesloten zijn, houdt hiermee rekening met uw plannen voor deze dag.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In juni/juli wordt jaarlijks het Internationaal Opera en Ballet Festival georganiseerd in Antalya. Internationale gezelschappen voeren tijdens dit festival beroemde stukken uit, zoals bijvoorbeeld Madame Butterfly en het Zwanenmeer. In augustus is het tijd voor het Internationaal Volksmuziek en Dans Festival met allerlei muziek- en dansoptredens door zowel Turkse als internationale artiesten. Ook amateurs mogen aan het festival deelnemen. Deze manifestatie vindt in de laatste week van augustus plaats. In augustus wordt eveneens het honingfestival in Gündogmus georganiseerd. In september is het grootste filmfestival van Antalya, het Antalya Golden Orange Filmfestival. Tijdens het festival worden diverse prijzen uitgereikt en kunt u Turkse en internationale films kijken. In oktober volgen twee muziekfestivals, het Antalya Piano Festival en het Internationaal Mediterraanse Muziekfestival .