Sport in Antalya

Watersporters en bergbeklimmers hebben allerlei mogelijkheden in en rond Antalya. Van januari tot half april kunt u op 50 km van Antalya zelfs wintersporten.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Of u nu wilt duiken, surfen of waterskiën, op de stranden en in de wateren van Antalya is het allemaal mogelijk. De meeste watersportmogelijkheden vindt u op het Konyaalti strand aan de westzijde van Antalya. In het Beachpark worden allerlei watersporten aangeboden. Ook in de badplaatsen Kemer en Belek zult u diverse watersportfaciliteiten vinden, waaronder duikscholen en parasailmogelijkheden.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfen kunt u niet in de nabije omgeving van Antalya, maar als u het niet erg vindt om een stukje te rijden, dan vindt u in de buurt van Belek, dat circa 40 km ten oosten van Antalya ligt, 15 golfbanen. Op één na zijn alle banen par 72 en de greenfee varieert van €65 tot €115.

Bergbeklimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Antalya trekt u zo het Taurusgebergte in, waar u prachtige bergwandelingen kunt maken, maar ook serieuze toppen kunt beklimmen. Vanuit Elmalı, dat circa 115 km ten zuidwesten van Antalya ligt, kunt u het Beydağlarigebergte intrekken. Het Beygebergte is één van de vier bergketens van de Taurus. De hoogste top van deze keten, de Kızlarsısıvrısı, is te beklimmen vanuit het Çamçukurudal. De top ligt op een hoogte van 3086 meter. Een wat kleinere berg kunt u vanuit Kemer beklimmen. De Tahtalıtop ligt op 2375 meter en is te bereiken vanuit Soğukpınar een dorp vlakbij Kemer. Het laatste stuk van de beklimming van de Tahtalıtop loopt richting zee en biedt fantastische uitzichten. De beste maanden om deze bergen te beklimmen zijn april, mei en juni. In deze tijd zijn de weersomstandigheden het gunstigst en bovendien is de natuur dan op haar mooist.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Raften

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de omgeving van Antalya zijn verschillende raftmogelijkheden. Een populaire bestemming voor raftexcursies is de Köprüçay rivier. De rivier loopt door prachtige kloven en ligt in het Köprülü Nationaal Park. Wanneer u op eigen houtje gaat raften moet u zich goed laten voorlichten, want sommige stukken zijn levensgevaarlijk en op die stukken is raften verboden. Wanneer u geen ervaring heeft kunt u bij verschillende organisaties terecht voor raftexcursies, bijvoorbeeld bij Turkey Rafting.

Skiën

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Circa 50 km ten westen van Antalya ligt het Saklıkent Skiresort. Van januari tot half april kunt u hier sneeuw verwachten en is skiën of snowboarden mogelijk. Het gebied kent twee liften en pistes voor zowel beginners als gevorderden. Een ander skigebied is het Tahtalı gebied, dat u kunt bereiken door middel van Europa’s langste kabelbaan. De kabelbaan is meer dan 4 km lang en brengt u van een hoogte van 726 meter naar 1639 meter. Boven aangekomen treft u een ski resort met diverse wintersportmogelijkheden.