Excursies in Antalya

Excursies vanuit Antalya variëren van culturele dagtrips tot meerdaagse excursies om de prachtige natuur van Cappadocië te verkennen.

Termessos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een excursie naar de antieke stad Termessos wordt meestal gecombineerd met een wandeling door de prachtige omgeving van de stad. Termessos ligt op een hoogte van 1050 meter. Het eerste gedeelte van de excursie legt u per bus af, waarbij u al een idee krijgt van de schoonheid van het Taurusgebergte. De laatste kilometers naar de stad legt u te voet af, zodat u de natuur van dichtbij kunt bewonderen. Bovendien komt u onderweg al diverse ruïnes uit de oudheid tegen. In Termessos zelf vindt u resten van, onder andere, een theater, cisternen en tempels.

Traditioneel Turkije

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste excursieaanbieders hebben in hun aanbod een excursie opgenomen, waarbij u het echte Turkije gaat ontdekken. Tijdens zo’n excursie trekt u het binnenland in en bezoekt u traditionele Turkse dorpen. U brengt een bezoek aan een moskee en in sommige gevallen een authentiek woonhuis. Natuurlijk ontbreekt een typisch Turkse maaltijd niet op de agenda!

Cappadocië

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Antalya kunt u een meerdaagse excursie naar Cappadocië, één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Turkije, maken. Het is een zeer vermoeiende excursie, waarbij u lange afstanden af moet leggen in de bus. Sommige touroperators bieden de mogelijkheid per vliegtuig naar Cappadocië te gaan. Tijdens de excursie kunt u het curieuze landschap met rotsformaties in de vorm van puntmutsen bewonderen, u bezoekt in rotsen gebouwde dorpen met rotskapellen en meestal maakt u een intensieve wandeling door het prachtige gebied. Een bezoek aan de grootste karavanserai van Turkije maakt soms ook onderdeel uit van deze tour. De streek staat bekend om de tapijtknoperij en u kunt de traditionele tapijtknopers hier aan het werk zien.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Green Canyon

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Circa 90 km ten oosten van Antalya ligt het grote stuwmeer Green Canyon. Tijdens de excursie bezoekt u alvorens naar het meer te gaan de markt van Manavgat, die de grootste uit de regio is. Daarna vertrekt u richting het meer, waar u een boottocht gaat maken. Vergeet u absoluut niet uw fotocamera mee te nemen, want u zult werkelijk schitterende foto’s kunnen maken. Het water van het meer heeft een prachtige kleur en het wordt omgeven door met bomen begroeide bergruggen. Voor iedereen is een tocht op het meer een onvergetelijke ervaring.

Perge- Aspendos-Kursunlu

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deze excursie biedt een goede combinatie van natuur en cultuur. Op het programma staat allereerst een bezoek aan Perge, waar u de resten van een Romeinse stad bezichtigt. Indrukwekkend is het grote stadion en daarnaast vindt u onder meer resten van het marktplein en een badhuis met mozaïekvloeren. Na Perge brengt u een bezoek aan het amfitheater van Aspendos, dat het best bewaarde Romeinse theater in Klein-Azië is. Het theater biedt plaats aan ongeveer 15.000 personen en is nog in gebruik. Regelmatig vinden optredens plaats en het is zeker de moeite waard om een voorstelling mee te maken. De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan de Kursunlu waterval, een prachtig stukje natuurschoon, waar u weer helemaal bijkomt van het eerste deel van de excursie.