Entertainment in Antalya

Zowel voor kinderen als voor volwassenen biedt Antalya voldoende mogelijkheden op het gebied van entertainment.

Aquarium

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op 29 november 2011 is in Antalya de bouw van het op één na grootste aquarium van Europa gestart. Het aquarium zal de langste aquariumtunnel van Europa krijgen,die 131 meter lang zal zijn. In 36 thema aquaria zullen vele verschillende vissoorten te bewonderen zijn, waaronder haaien. U krijgt tevens de mogelijkheid met haaien te zwemmen. Behalve een aquarium zal het complex ook andere vormen van entertainment bieden, zoals een bioscoop en een paintballarea.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Antalya zijn enkele waterparken te vinden. Aqualand is een combinatie van een waterpark en een dolfinarium. U kunt een dolfijnenshow bijwonen, zwemmen met dolfijnen of één van de diverse glijbanen in het aquapark uitproberen. Tevens bevinden zich op het terrein enkele eetgelegenheden en wat winkels. Het Dedeman Aquapark ligt enkele kilometers van het centrum van Antalya in de wijk Lara. Het park telt 24 verschillende glijbanen en wanneer u trek gekregen hebt van al het waterplezier kunt u wat eten in één van de fastfoodrestaurants op het terrein.

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Absoluut leuk om te bezoeken is Minicity Antalya, het Madurodam van Antalya. In het park vindt u tientallen miniaturen van belangrijke gebouwen in Antalya. Zo zijn diverse moskeeën en paleizen in miniatuur te bewonderen, maar ook belangwekkende gebouwen uit het verleden van Turkije, zoals het Mausoleum van Halikarnassus en enkele Griekse en Romeinse tempels.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Karten kunt u in het MED Karting centrum. Het circuit kan op vijf verschillende manieren afgelegd worden, waardoor u wedstrijden over verschillende afstanden kunt doen. Het kortste circuit is 500 meter lang, terwijl het langste 1200 meter is. Het is een professioneel circuit waar wedstrijden gehouden worden en professionals komen racen.

Bioscoop

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Turkije worden films meestal in de originele taal gedraaid met Turkse ondertiteling. Wanneer u dus een avond naar de film wilt zorgt dit niet voor taalproblemen. Voor de zekerheid kunt u voordat u een kaartje koopt checken of de film in het Engels wordt gedraaid. In Antalya zijn diverse bioscopen te vinden.