Ontspanning in Antalya

Antalya ligt in een prachtige omgeving waar u mooie wandelingen kunt maken, maar ontspannen kunt u ook in één van de theetuinen of in de hammam.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De prachtige omgeving van Antalya nodigt uit tot het maken van lange wandelingen. Maakt u bijvoorbeeld een wandeling door het natuurpark rond de Düden waterval of de Kursunlu waterval. Het Düzlercami natuurpark is ook zeer mooi en met wat geluk komt u hier herten en berggeiten tegen. Bergwandelaars kunnen naar hartenlust wandelen in het Taurusgebergte. Van Antalya naar Fethiye loopt één van de mooiste wandelroutes ter wereld, de zogeheten Lycian Way. Dit is een 509 km lange route die u mediterraans Turkije laat ontdekken.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Antalya investeert tegenwoordig in goede en overzichtelijke fietspaden; de stad wil een heuse fiets-stad worden. Fietsen wordt dus gestimuleerd, maar wanneer u de stad verlaat moet u rekening houden met zeer veel hoogteverschillen. Wanneer u geen geoefende fietser bent moet u zich eerst goed laten inlichten, voordat u op pad gaat.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Heerlijk ontspannen kunt u in de hammams in Antalya. U komt heerlijk tot rust in een traditioneel Turks stoombad of tijdens een massage of scrubbehandeling. Enkele hammams in Antalya zijn de Sefa Hammam en de Onay Hammam.

Stadspark en theetuin

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Net ten zuiden van het oude centrum van Antalya ligt het Karaalioglu park. Het stadspark kijkt uit over de haven en zee en in het park staan mooie subtropische bomen, waarin zich soms parkieten nestelen. In het park kunt u genieten van de schaduw en op uw gemak een wandelingetje maken. In de mooiste theetuin van Antalya, die zich in het park bevindt, heeft u een prachtig uitzicht.