Achtergrond van Antalya

In Antalya vindt u een geweldige culturele en historische rijkdom en daarnaast ook nog prachtig natuurschoon.

Geschiedenis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Archeologen die onderzoek doen in de Karain grotten hebben ontdekt dat hier al circa 200.000 jaar geleden mensen leefden. De stad Antalya werd echter pas in 158 v. Chr. gesticht door de Griekse koning Attalus van Pergamon, die een haven nodig had. Hij noemde de stad Attaleia. Attalus heerste niet lang over de stad, die al snel werd veroverd door piraten en nog wat later door de Romeinen. De Hadrianuspoort herinnert aan een bezoek van de Romeinse keizer Hadrianus, die in 130 n. Chr. Attaleia bezocht. De plaats groeide uit tot een zeer belangrijke en welvarende havenstad. Na de Romeinen hebben de Byzantijnen een periode over de stad geheerst en kruisvaarders gebruikten de stad als uitvalsbasis om naar Palestina te varen. In de 13de eeuw namen de Seldjoeken de stad in, maar zij werden in de 14de eeuw verslagen door de Ottomanen die meer dan 500 jaar aan de macht waren. Met de opkomst van het toerisme in de tweede helft van de 20ste eeuw groeide ook het aantal inwoners van Antalya en werden landinwaarts grote nieuwbouwwijken aangelegd. Vandaag de dag is Antalya, na Istanbul, de populairste toeristenbestemming in Turkije.

Ligging

Bron: Giorgostr, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Antalya ligt aan de baai van Antalya in het zuidwesten van Turkije. De stad ligt aan de Middellandse Zee.

Bevolking

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Antalya telt momenteel 1,1 miljoen inwoners, terwijl dit in 1960 nog maar 50.000 was. Deze explosieve bevolkingsgroei is met name te danken aan de opkomst van het toerisme vanaf 1980. In de provincie Antalya wonen ongeveer 2 miljoen mensen, waaronder steeds meer buitenlanders, die hier permanent zijn gaan wonen of hier hun tweede huis hebben gevonden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Landschap

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het landschap van Antalya is één van de trekpleisters van deze bestemming. Het is een prachtig berglandschap met toppen van boven de 3000 meter. Langs de kust zijn de bergruggen met pijnbomen begroeid, wat prachtige plaatjes oplevert. Wanneer u de kust verkent zult u zeer mooie, idyllische baaien vinden, waar u volledig tot rust kunt komen.

Architectuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u liefhebber van de klassieke oudheid bent, moet u beslist een keer de provincie Antalya bezoeken. Perge, Aspendos, Termessos, Phasesis, Olympos, het zijn alle antieke steden waar nog veel van bewaard is gebleven. In Antalya zelf vindt u enkele bijzondere minaretten en moskeeën.