Royal Antalya Menu

Vervoer in Antalya

Het openbaar vervoer in Turkije is niet duur en bovendien goed geregeld.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Meteen bij aankomst op het vliegveld van Antalya kunt u een auto huren, als u dit nog niet thuis via internet gedaan heeft. Deze laatste optie is namelijk vaak de goedkoopste. Wilt u slechts een paar dagen een auto huren of vindt u het niet prettig meteen bij aankomst in een huurauto te stappen, dan kunt u in Antalya en andere vakantieoorden een auto huren. Gaat u de weg op, schrikt u dan niet van toeterende auto’s. Zij willen u alleen waarschuwen dat ze u in gaan halen, zodat u ruimte voor hen vrij kunt maken. Probeert u dit zeker te doen op de driebaanswegen, waarop van beide kanten ingehaald mag worden.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gaat u het liefst op pad met een scooter of motor, dan kunt u in de grote vakantieplaatsen altijd wel verhuurders vinden. Laat u goed voorlichten over de verzekering en leest u altijd zelf ook goed de papieren door.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Goedkoop reizen kunt u in Turkije met de taxi. Ze beschikken over een meter, die bij vertrek wordt aangezet. Controleert u altijd of de chauffeur de meter daadwerkelijk gebruikt. Spreekt u vooral van tevoren een prijs af met de chauffeur, wanneer u lange afstanden per taxi gaat afleggen. U herkent taxi’s aan de gele kleur.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u wilt reizen op de echt Turkse manier, neemt u dan een dolmuş of reis met de bus. De dolmuş is een soort openbare taxi, die bijvoorbeeld tussen de kleinere badplaatsen rijdt. Het zijn minibusjes waar u overal in en uit kunt stappen. De busjes raken soms erg vol, iets waar u aan zult moeten wennen. Wanneer u uit wilt stappen moet u dit duidelijk aan de chauffeur aangeven, anders rijdt hij gewoon door. De bestemming van de dolmuş staat op de voor- of zijkant van het busje aangegeven. Het populairste openbaar vervoersmiddel in Turkije is de bus en het openbare busvervoer is goed geregeld.

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalantalya.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn.