Vervoer in Antalya

Het openbaar vervoer in Turkije is niet duur en bovendien goed geregeld.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Meteen bij aankomst op het vliegveld van Antalya kunt u een auto huren, als u dit nog niet thuis via internet gedaan heeft. Deze laatste optie is namelijk vaak de goedkoopste. Wilt u slechts een paar dagen een auto huren of vindt u het niet prettig meteen bij aankomst in een huurauto te stappen, dan kunt u in Antalya en andere vakantieoorden een auto huren. Gaat u de weg op, schrikt u dan niet van toeterende auto’s. Zij willen u alleen waarschuwen dat ze u in gaan halen, zodat u ruimte voor hen vrij kunt maken. Probeert u dit zeker te doen op de driebaanswegen, waarop van beide kanten ingehaald mag worden.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gaat u het liefst op pad met een scooter of motor, dan kunt u in de grote vakantieplaatsen altijd wel verhuurders vinden. Laat u goed voorlichten over de verzekering en leest u altijd zelf ook goed de papieren door.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Goedkoop reizen kunt u in Turkije met de taxi. Ze beschikken over een meter, die bij vertrek wordt aangezet. Controleert u altijd of de chauffeur de meter daadwerkelijk gebruikt. Spreekt u vooral van tevoren een prijs af met de chauffeur, wanneer u lange afstanden per taxi gaat afleggen. U herkent taxi’s aan de gele kleur.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u wilt reizen op de echt Turkse manier, neemt u dan een dolmuş of reis met de bus. De dolmuş is een soort openbare taxi, die bijvoorbeeld tussen de kleinere badplaatsen rijdt. Het zijn minibusjes waar u overal in en uit kunt stappen. De busjes raken soms erg vol, iets waar u aan zult moeten wennen. Wanneer u uit wilt stappen moet u dit duidelijk aan de chauffeur aangeven, anders rijdt hij gewoon door. De bestemming van de dolmuş staat op de voor- of zijkant van het busje aangegeven. Het populairste openbaar vervoersmiddel in Turkije is de bus en het openbare busvervoer is goed geregeld.