Royal Antalya Menu

Grotten

Circa 25 km ten noordwesten van Antalya bevinden zich de grotten van Karain, welke al circa 200.000 jaar geleden bewoond werden.

De grotten van Karain zijn van zeer groot historisch belang, omdat archeologen er honderdduizenden jaren oude vondsten hebben gedaan. Deze vertellen over het leven van de grotbewoners in de prehistorie. In de grotten zijn menselijke overblijfselen aangetroffen en daarnaast vele fossielen en dierenskeletten. Onder de belangrijkste ontdekkingen zijn tanden en delen van een schedel van een Neanderthaler kind en botten en schedelresten van Homo Sapiens uit het laat-Paleolithische tijdperk. Het is een driedelige grot waar vanaf 1946 archeologen aan het werk zijn. Vandaag de dag kunt u deze indrukwekkende grot, de grootste van Turkije, bezoeken. Dit is zeker voor liefhebbers van de prehistorie een onvergetelijke ervaring.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden in Antalya:

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalantalya.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn.