Belek

Belek is met 15 golfbanen het golfwalhalla van Turkije.

Belek bestaat uit een oorspronkelijk deel dat iets landinwaarts gelegen is en een nieuwer deel dat langs het strand ligt en waar zich voornamelijk grote all-inclusive accommodaties bevinden. Wanneer u in het nieuwe gedeelte verblijft en naar het centrum wilt kunt u gebruik maken van de dolmuş of het toeristentreintje (alleen in hoogseizoen). In het centrum zijn diverse winkels te vinden, maar het aantal eetgelegenheden is beperkt.

Strand

Voor de gehele plaats ligt het zandstrand van Belek, dat de blauwe milieuvlag draagt. Een nadeel is dat het maar weinig openbare toegangen heeft, omdat achter het strand veel accommodaties gelegen zijn, die hun eigen opgang hebben. Veel faciliteiten op het strand behoren tot deze accommodaties, maar daarnaast zijn ook enkele bars en restaurants te vinden, die voor iedereen toegankelijk zijn. Het strand heeft diverse watersportfaciliteiten, zo kunt u waterskiën, waterfietsen, windsurfen of kajakken.

Golfen

In de directe omgeving van Belek zijn een 15-tal golfbanen gelegen, dus de plaats is een ideale bestemming voor golfliefhebbers. De meeste banen zijn par 72 en u betaalt tussen de €65 en €115 voor de greenfee.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Antalya:

Foto’s van Belek

Ligging