Antalya

Antalya is een populaire vakantiebestemming met stranden, een historisch centrum en in het achterland bergen en natuurparken.

Bezienswaardigheden

Het historische centrum(Kaleiçi) van Antalya is goed bewaard gebleven en u vindt er een aantal interessante bezienswaardigheden. De poort van Hadrianus werd in het jaar 130 gebouwd ter ere van het bezoek van keizer Hadrianus aan Antalya. Het is een driebogige poort met Korinthische zuilen. De antieke stadsmuren behoren ook tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Een ander overblijfsel uit de Romeinse tijd is de Hıdırlık toren, een 14 meter hoge toren uit de tweede eeuw v. Chr. In de Romeinse tijd werd de toren waarschijnlijk als vuurtoren gebruikt. Naast bezienswaardigheden uit de antieke oudheid biedt Antalya twee bijzondere minaretten en een moskee die tevens een bezoek waard is. De Kesik Minare, oftewel de afgesneden of afgeknotte minaret was oorspronkelijk een Byzantijnse kerk, maar werd in de 13de eeuw veranderd in een moskee. In het bouwwerk kunt u verschillende bouwstijlen ontdekken die verwijzen naar de diverse culturele tijdperken die hun sporen hebben achtergelaten. Een andere bijzondere minaret is de Yivli Minare, de gecanneleerde minaret, die gebouwd werd door de Seldjoekse sultan Keykubad in het begin van de 13de eeuw. De toren wordt gezien als hét symbool van de stad. Ook de klokkentoren werd gebouwd in de 13de eeuw. Deze toren gaf in vroegere tijden de noordgrens van de stad aan. Tot slotis de Murat Paşa Camii moskee een aanrader wanneer u een moskee wilt bezoeken. De moskee is een typisch voorbeeld van Ottomaanse architectuur. Het gebouw werd in de 16de eeuw geconstrueerd en heeft een grote koepel. In de moskee zelf vindt u prachtige kalligrafie.

Winkelen

In Antalya hebben winkelliefhebbers verschillende mogelijkheden. Ze kunnen een bezoek brengen aan de Dogugaraj markt, waar onder andere lederwerk en souvenirs verkocht worden. Zoekt u kledingwinkels ga dan naar het Migros winkelcentrum of probeert u eens de Atatürk Caddesi en de Konyaaltı Bulvarı. Tot slot bevinden zich in de steegjes bij de klokkentoren diverse winkels.

’s Avonds

In Antalya vindt u talloze restaurants waar u heerlijk kunt eten. Leuk dineren is het in het oude centrum, waar de meeste restaurants over een tuin beschikken. Ook bij de jachthaven zijn diverse eetgelegenheden te vinden. Hier bevinden zich ook vele bars waar u tot laat terecht kunt voor een drankje. Clubs en discotheken horen in veel gevallen bij hotels. Ze zijn meestal toegankelijk voor zowel hotelgasten als niet-hotelgasten. Een populaire uitgaansgelegenheid is de grootste openluchtdisco van de stad, club Arma (voorheen Club 29), die in de vooravond fungeert als restaurant. Geliefd is daarnaast de Olympos Disco, waar een lasershow onderdeel uitmaakt van het entertainment. De populairste club is volgens velen Ally. Veel strandtenten in de buurt van het Lara-en het Konyaalti-strand veranderen ’s avonds in openluchtdiscotheken.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Antalya:

Foto’s van Antalya

Populaire accommodaties in Antalya

Alp Pasa 8
8 aanbieders
vanaf €288
Rixos Downtown 8.6
4 aanbieders
vanaf €611
Su & Aqualand 8
4 aanbieders
vanaf €632

Bekijk alle 20 accommodaties in Antalya

Ligging